En

A Szerencsejáték Zrt. a kóros játékfüggőség ellen

Ünnepélyes keretek között, június 18-án, szerdán adták át a Nyírő Gyula Kórház frissen felújított Minnesota Részlegét, ahol a kóros játékfüggőség ellen kidolgozott Minnesota módszerrel gyógyítják a betegeket. A megnyitón köszönetet mondott Dr. Németh Attila Ph.D, a kórház főigazgató főorvosa a Szerencsejáték Zrt. támogatásának.

A játékszenvedély Magyarországon sokkal több embert, családot érint, amint ahogy azt az első pillanatban gondolnánk. Hiszen egy családtag játékszenvedélye sokszor az egész család életére hatással van. A játékfüggőség sokakat érintő, mégis kevéssé ismert szenvedélybetegség, melynek mind megelőzése mind kezelése jelentős társadalmi kihívást jelent.

Ahogy dr. Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédében elmondta, a Szerencsejáték Zrt. játékszervezése a függőség megelőzésére is kiterjed, ezért folyamatosan vizsgálják játékainak kockázatosságát a Nemzetközi Felelős Játékszervezési Szövetség által kifejlesztett GAM-GaRD szoftver segítségével. Az eredmények megerősítették, hogy a Szerencsejáték Zrt. által forgalmazott játékok nem tekinthetőek igazán kockázatosaknak, hiszen ezek szinte egyáltalán nem jelennek meg okként a szenvedélybetegség kialakulásában, valamint folyamatának felgyorsításában. De minden elővigyázatosság ellenére megesik, hogy egy-egy játékos, sőt egy-egy kolléga rabjává válik a túlzott, a játék örömén túlmutató szerencsejátéknak.

Dr. Szentpétery Kálmán és Dr. Németh Attila

Ezért is döntött úgy a Szerencsejáték Zrt., hogy tevékenységéből fakadóan egy olyan ügy mellé állnak, mint a segítségüket kérő Nyírő Gyula Kórházban anyagi okok miatt 2006-ban megszűnt, az absztinencia lehetőségét biztosító módszer, a kóros játékfüggőség ellen kidolgozott Minnesota Modell újraindításához szükséges anyagi háttér biztosítása. A társaság által nyújtott támogatás segítségével otthonosabbá tudták tenni azokat a termeket, ahol a gyógyulni vágyók tartózkodnak.

A felújítási munkálatokon túl a szakmai színvonal biztosításához, a magasan képzett szakemberek hosszútávú megtartásához és a mindennapi munkavégzéshez járulhatott hozzá anyagi segítségnyújtásával.

En