En

Adományokból újít műtőt a Szent Margit Kórház

Sikeresnek bizonyult a Szent Margit Kórház műtőfejlesztési kampányának első szakasza. Fél év alatt több mint 120 millió forint gyűlt össze az adományozók jóvoltából, így a kórház megvásárolhatta az új laparoszkópos eszközöket és elkezdte az endoszkópos műtő felújítását.

Ennek köszönhetően a műtött betegek lábadozása, gyógyulása lerövidülhet, hamarabb térhetnek vissza szeretteik körébe, illetve állhatnak ismét munkába.

A Szent Margit Kórház Fejlesztéséért Alapítvány közösségi akciójának célja az egészségügyi intézmény központi műtőjének teljes felújítása, széles körű társadalmi összefogással. Az intézmény vezetése 2014 tavaszán döntött úgy, hogy új műtő építésébe kezd. Ami különösen izgalmassá tette az elgondolást, az a finanszírozás módja. A kórház 2013-ban rengeteg munkával, alapítványok bevonásával, támogatók gyűjtésével és a szűkös pályázati lehetőségek kihasználásával közel 200 millió forintos forrást teremtett elő infrastruktúrájának és gépparkjának fejlesztésére. A most megcélzott felújítás pedig egyfajta kísérleti projektként indult: a vállalati és a civil szféra összefogására alapozott, azzal a céllal, hogy a társadalmi kooperációnak köszönhetően mielőbb elkezdődhessenek a fejlesztések.

Ebben a társadalmi összefogásban a legnagyobb összeggel a Szerencsejáték Zrt. a Fővárosi Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatta a Margit Kórházat, de emellett sok száz kisebb-nagyobb adomány érkezett magánszemélyektől és vállalkozásoktól egyaránt. A kampány előkészítésében és lebonyolításában pedig professzionális ügynökségek (Mito, Noguchi Novelli) és jelentős médiavállalkozások (TV2, Central Média, HVG) segítettek, ami nagyban hozzájárult a sikerhez.

En