En

„Adj egy ötöst!” pályázat

2017. április 5. 13:24

2017. április 18-ig lehet jelentkezni a Salva Vita Alapítvány „Adj egy ötöst!”címmel meghirdetett, magyarországi felsőtagozatos és középiskolai osztályok számára kiírt pályázatára. A szervezők olyan pályázatokat várnak, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztathatja a fiatalok szociális érzékenységét, lerombolhatja előítéleteiket, képessé teszi őket arra, hogy egyre tudatosabban és nagyobb empátiával forduljanak a környezetük felé.

Elképzeltünk egy olyan világot, ahol a gyerekek – kicsik és nagyok, éles szeműek és gyengébben látók, lassan futók és kerekesszékben repülők, jelelve hadarók és pergő nyelvűek – együtt élnek, játszanak, remélnek. És hisznek egy olyan színes világ megteremtésében, ahol együtt lenni – fogyatékkal vagy anélkül – természetes. Egy világban, ahol sosem nézünk félre, hanem igenis odafigyelünk az elesettebbekre!

Nemcsak elképzeltük, nemcsak megálmodtuk, teszünk is érte, hogy így legyen. Segítsen nekünk Ön is!

2017. április 18-ig lehet jelentkezni a Salva Vita Alapítvány „Adj egy ötöst!”címmel meghirdetett, magyarországi felsőtagozatos és középiskolai osztályok számára kiírt pályázatára. Pályázni lehet bármilyen programmal, amin a diákok fogyatékossággal élőkkel közösen vesznek részt. Ez lehet akár egy rendhagyó osztályfőnöki óra, vagy közös kirándulás, mozi- és színházlátogatás.

A szervezők olyan pályázatokat várnak, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztathatja a fiatalok szociális érzékenységét, lerombolhatja előítéleteiket, képessé teszi őket arra, hogy egyre tudatosabban és nagyobb empátiával forduljanak a környezetük felé. A társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett Szerencsejáték Zrt. támogató partnerként áll a kezdeményezés mellett, mert kiemelten fontosnak tartja, hogy a megváltozott munkaképességűek foglalkozatásán kívül a fogyatékosságügy más területén is szerepet vállaljon.

A programok megvalósulását dokumentálni kell fotósorozat, videofelvétel, szöveges dokumentum stb. formájában.  Ezeket a honlapra való feltöltés után, kész pályaművekként lehet majd elérni.  A programokat minden helyszínen a szervezők által biztosított szakértők segítik.

A beküldött pályaművek közül a szakmai zsűri által kiválasztott, legkiemelkedőbb 10 pályázat egyenként 400.000 Ft nyereményben részesül, melynek átadására 2017 végén ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázatok leadási határideje: 2017. április 18.

További információ és pályázat: http://www.adjegyotost.hu/

Háttérinformációk

Salva Vita Alapítvány

A Salva Vita Alapítvány 1993-ban jött létre, megalakulása óta a fogyatékossággal élő személyek esélyegyenlőségéért, társadalmi befogadásáért dolgozik. Kiemelt célja a munkaerő-piaci esélyegyenlőség, és munkahelyi sokszínűség támogatása.

A Munkahelyi Gyakorlat programjukban értelmi sérült fiatalok munkába állás előtt számos //munkahelyet, munkatípust megismernek, megtanulják elfogadni a munkahelyi elvárásokat és megismerik a különböző munkahelyi kultúrákat.

Munkaközvetítő szolgáltatásuk fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését támogatja. Segítenek felkészülni az álláskeresésre, állásinterjúra, illetve megtalálni az álláskereső végzettségének, tapasztalatának és egészségi állapotának megfelelő munkahelyet, munkakört.

A munkáltatókat is támogatják abban, hogy a náluk elhelyezkedő fogyatékos emberek beilleszkedése zökkenőmentes legyen. Segítenek a megfelelő ember kiválasztásában, jelen vannak a betanításnál, és kommunikációs tréningeket tartanak a munkatársaknak. A fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatását legjobban támogató munkáltatókat minden évben díjazzák.

A Segítő Vásárlás programban azon dolgoznak, hogy a fogyatékossággal élő emberek közreműködésével készített minőségi termékek minél szélesebb vásárlói körhöz eljussanak.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programjuk azoknak a fogyatékossággal élő embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a munkáltatóknak, akik szívesen adnának nekik lehetősége erre.

Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték saját alkalmazottainak száma meghaladja az 1600 főt, emellett országos hálózata révén mintegy 12000 fő megélhetéséhez járul hozzá. A Szerencsejáték Zrt. felelős munkáltatóként fontosnak tartja, hogy lehetőségeit kihasználva proaktívan törekedjen a hazai társadalmi problémák megoldására is. Ezért tartja fenn 14 éve karitatív sorsjegy értékesítési hálózatát, amelyben mára 180 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat értékesítőként. A hálózatot, valamint az ennek üzemeltetésével és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat a vállalat olyan társadalmi célú küldetésnek tekinti, amellyel példát mutathat más vállalatok számára a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt piaci foglalkoztatása kereteinek szakszerű kialakításában és sikeres munkahely-megtartó programok elindításában, fenntartásában.

A Szerencsejáték Zrt. a minőségi foglalkoztatás érdekében együttműködik a megváltozott munkaképességű munkavállalók érdekeit képviselő civil szervezetekkel, illetve szakértőkkel is. A munkavállalók toborzása, foglalkoztatása és munkahely-megtartó képessége területén elért eredményei elismeréseként a vállalat 2016-ban negyedik alkalommal vehette át a „Fogyatékosság-barát munkahely” díjat.

A Szerencsejáték Zrt. - összhangban az európai lottótársaságokkal - kiemelten fontosnak tartja, hogy megváltozott munkaképességű személyek foglalkozatása mellett a fogyatékosságügy támogatójaként is szerepet vállaljon.

Az EL és az EDF (European Disability Forum) 2011-ben kötött megállapodása elvi keretei alapján a Szerencsejáték Zrt. 2015 végén együttműködést alakított ki a hazai fogyatékosságügy ernyőszervezetével, a FESZT-tel (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) és Európa legnagyobb megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szerencsejáték-piaci szereplőjével (ONCE, Spanyolország). A megállapodás négy nagy területet ölel fel: foglalkoztatás, szponzoráció, érzékenyítés és jó gyakorlatok terjesztése.

Ebbe a keretbe illeszkedik az ONCE által 33 éve sikerrel működő iskolai program is, melynek honosítását a Szerencsejáték Zrt. vállalta. Az Adj egy ötöst! érzékenyítő program célja, hogy a saját tapasztalati tudáson és érzelmi bevonódáson keresztül a fogyatékossággal kapcsolatos attitűdök pozitív irányba változzanak a 10-18 éves korosztály körében.

Legfrissebb

En