En

Társadalmi elkötelezettség

A Szerencsejáték Zrt. többféle módon támogat társadalmilag hasznos ügyeket. Adók, díjak és járulékok formájában tiszta árbevételünk kétharmada kerül vissza az állami költségvetésbe, támogatási tevékenységünk során pedig a tervezett árbevételi terv 0,75%-ával segítjük a jó célokat.

Munkatársaink társadalmi szerepvállalása önkéntes programokon keresztül valósul meg, játékosaink bevonását pedig jótékony célú sorsjegyeink szolgálják.

Közkiadásokhoz való hozzájárulásunk

A szerencsejátékokból származó bevételek társadalmilag fontos célokra való közvetlen juttatásáról több törvényben találhatunk rendelkezéseket.

A sporttörvény szerint a sorsolásos szerencsejátékok játékadójának 12%-a, a bukmékeri rendszerű fogadások játékadójának 50%-a, valamint a totalizatőri sportfogadás (Totó és Góltotó) játékadója a sport, elsősorban a labdarúgás támogatásában vesz részt.

Az Ötöslottó játékadó-összegének 90%-a a Nemzeti Kulturális Alapba kerül, a Hatoslottó játékadó-összegének 80%-ával pedig a Magyar Nemzeti Filmalapot támogatjuk.

Önkéntes programjaink

Társaságunknál többéves hagyomány a vállalati önkéntes programok szervezése, melyek során munkatársaink együtt tesznek egy jó ügy érdekében.

2014-től új típusú önkéntes programot indítottunk útjára „Adj bele!” névvel, amelyben munkatársaink saját egyéni vagy csoportos kezdeményezéseiket valósíthatják meg, általuk választott területeken. 2015-ben az önkéntes munkát végző munkatársak száma megközelítette a 200 főt.

A jótétemények között számos gyermekekkel kapcsolatos (Bátor Táborban festés; Cseppkő Gyermekotthonban felújítási munkálatok, ruhaadományok), illetve rászorulók számára élelmiszergyűjtő akció szerepelt, de sokan vállaltak véradást is munkatársaink közül.

Jótékony célú sorsjegyeink

A Szerencsejáték Zrt. játékai között évek óta népszerűek azok a sorsjegyek, amelynek bevételéből hasznos közösségi kezdeményezések megvalósulását segítjük.

A 2015-ös évben munkatársainkra és a Facebook lájkolóinkra bíztuk a támogatottak kiválasztását: új sorsjegyünk, a Házi kedvenc bevételéből - témájához illeszkedően - állatvédelemmel foglalkozó szervezeteket szerettünk volna támogatni, ezért a Magyar Állatvédő- és Természetbarát Szövetség ajánlása mentén Facebook szavazást szerveztünk. Az összesen 6 millió forint sorsjegytámogatás két szervezet, a Bottyán Equus Ló-és Kutyaotthon és a Derecskei Állatbarátok Egyesülete között került megosztásra.

A minden évben bevezetésre kerülő év végi Boldog karácsonyt! sorsjegy támogatottját 2015-ben kollégáink választhatták ki. Egyöntetű szavazás alapján a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Alapítvány nyert, akik 6 millió forinttal lettek gazdagabbak a Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhetően.

Korábbi sorsjegyeink által támogatott szervezetek: Siketvakok Országos Egyesülete, Bátor Tábor Alapítvány, WWF Magyarország, Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, Tappancs Állatvédő Alapítvány.

En