A Szerencsejáték Zrt. 100%-os állami tulajdonban lévő nemzeti szerencsejáték-szervező gazdasági társaság, Magyarország 19. legnagyobb vállalata. Kínálatunkban megtalálhatóak a lottójátékok, a sorsjegyek és a sportfogadási termékek, melyhez az ország egyik legnagyobb értékesítési hálózata társul, több mint 7.700 értékesítési ponttal. Felelős játékszervezőként törvényes szerencsejáték lehetőséget nyújtunk minden 18 év feletti számára. 

Működésünket 1991. január 1-jén kezdtük meg. A Magyar Államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét 2022. május 22. napjától a Miniszterelnöki Kabinetiroda gyakorolja 2026. december 31-ig. 

Társaságunk évről évre jelentős mértékben járul hozzá az ország stabil gazdasági növekedéséhez, a közösségi kiadások finanszírozásához, a hazai kultúra, a szociális és egészségügyi területek valamint a sport kiemelt támogatásához és eredményeihez. Az európai normákat követve tiszta játékbevételünk mintegy kétharmadát - adók, díjak, járulékok, osztalék formájában - visszajuttatjuk az állami költségvetésbe a közcélok finanszírozására.

Büszkék vagyunk

Elsősorban közel 1.700 munkatársunkra, akiknek eredményeinket és sikereinket köszönhetjük. Vállalatunk az elmúlt évek során számos díjat és megtisztelő címet érdemelt ki, melyekre egytől-egyig büszkék vagyunk.

Társaságunk számára fontos, hogy felelős munkáltatóként részt vegyen a társadalmi problémák megoldásában. 2003. óta tartjuk fenn a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató karitatív hálózatunkat, amelyben az 1700 munkavállaló mintegy 10 százaléka, nagyjából 170 fő sorsjegy-értékesítő kolléga dolgozik.

Vállalatunk megbecsült tagja az Európai Lottótársaságok Szövetségének (European Lotteries - EL) és a Szerencsejáték Világszövetség (World Lottery Association - WLA) közösségének. Többek között ezek az együttműködések tették lehetővé, hogy 2014-től részesei legyünk a 32 európai lottótársaság által közösen szervezett Eurojackpot játéknak.
 

A Szerencsejáték Zrt. épülete

 

Olvass bele a történetünkbe

2019, 20 éves lett a Skandináv lottó

Több mint 70 ezer ember ünnepelte szeptember 28-án a Skandináv lottó 20. születésnapját. A Hősök terén megrendezett ingyenes Szuperkoncerten Bryan Adams és a Wellhello lépett fel. Az év legnagyobb szabadtéri koncertje több részletében is egyedülálló elemeket tartalmazott. Az 500 négyzetméteres színpad mellett ugyanis 550 négyzetméteres LED világítás tette teljesebbé a vizuális élményt, amelyből 300 négyzetméter a színpad környékére összpontosult. A legnagyobb rock koncertekhez mérhető hangélményért pedig a több, mint 200 darab egyedi teljesítményű hangfal felelt.

2018, Harmincéves lett a Hatoslottó

Október végén 30 éves lett a Hatoslottó. A kerek évfordulót a Szerencsejáték Zrt. egy óriási Szuperkoncerttel ünnepelte. A Hősök terén a hazai együttes, a Punnany Massif fellépése után a két világsztár, Sting&Shaggy szórakoztatta a több tízezresre gyűlt tömeget.

2017, Megszületett az első hazai Eurojackpot telitalálat!

2017. február 10-én sorsolták ki azt a 7 számot, amellyel valaki Magyarországon minden idők – eddigi – leggazdagabb lottónyertese lett. Nyereménye nettó 5,9 milliárd forint volt.

2016, Tippmix rekordok az EB alatt!

A Tippmix forgalma az EB első teljes hetében 123 százalékkal volt magasabb az EB kezdetét megelőző héthez viszonyítva. A 2016-os EB első teljes hetének forgalma a 2014-es VB legforgalmasabb heténél 59 százalékkal, a 2012-es EB legforgalmasabb heténél pedig 152 százalékkal volt magasabb. A magyar válogatott minden meccsére egyenként több mint 900 ezer fogadás érkezett, a belgák elleni nyolcaddöntős párharc pedig az 1 milliós fogadási számot is átlépte. A találkozót követően szintén rekordnak számító közel 500 millió forint került kifizetésre a magyar fogadóknak.

2015, Már a lottózókban is lehet élő sportfogadást játszani.

2015. augusztus 9-én elindul a megújult Tippmix. Az új informatikai rendszer minden lottóterminállal rendelkező értékesítőhelyen lehetővé teszi az élő sportfogadást, és a játékosokat azóta számos más kényelmi funkcióval is várja Magyarország legismertebb sportfogadása. 

2014, Magyarországra is megérkezik az Eurojackpot.

A 2014-ben hazánkban is elindult közös európai lottójátékban jelenleg 17 európai ország játékosai ikszelnek hétről hétre a legalább tíz-, legfeljebb kilencvenmillió eurós főnyereményért. Elindulása óta százezrek izgulnak itthon is péntek esténként számaikért, hiszen nem véletlenül hirdeti az Eurojackpotot a lottótársaság a határtalan lehetőségek játékaként! 

2013, Elindul a Tippmixpro.

2013. május 21-én elindul a Tippmixpro, a Szerencsejáték Zrt. online sportfogadási oldala. A www.tippmixpro.hu oldalon a legkülönbözőbb sportágak és bajnokságok több ezer eseményére fogadhatnak a hazai játékosok. A Szerencsejáték Zrt. először kínálja élő fogadás lehetőségét a játékosoknak, így már a mérkőzések alatt is folyamatosan lehet tippelni egy-egy sportesemény kimenetelére. 

2012, Hiszünk a szerencsében!

A Szerencsejáték Zrt. 2012 tavaszán új reklámkampányt indít, melyben többek között Gyurta Dániel úszó és Harcsa Veronika énekes jeleníti meg a lottótársaság hitvallását. A pozitív hangvételű hirdetések annyira pozitív fogadtatásra találnak, hogy a Szerencsejáték Zrt. azóta is szlogenjeként tekint a „Hiszünk 
a szerencsében” mottóra. 

2011, Megjelenik az első hazai 50 millió forintos főnyereményt kínáló sorsjegy.

A Buksza néven, 2011. május 6-án bevezetett sorsjegy nem kevesebb, mint 50 millió forintos főnyereményt kínál. Az ezer forintba kerülő kaparós sorsjegy 10 játékmezőn kínál nyerési esélyt a hazai játékosoknak. A bevezetése óta példátlan népszerűségnek örvendő Buksza az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorsjegyének számít. 

2010, Kiérdemli a felelős játékszervezői minősítést a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. az Európai Lottótársaságok Szövetsége szigorú kritériumainak megfelelve először nyeri el a felelős játékszervezői címet. Később a Lottótársaságok Világszövetsége is a felelős játékszervezőknek adható legmagasabb szintű elismeréssel tünteti ki a vállalatot. A címet háromévente újra és újra elnyeri a Szerencsejáték Zrt.

2009, Újra terembingózhatunk Budapesten

A hazai lottótársaság újra bevezeti a szinte már elfelejtett terembingót Magyarországon, amelynek korábban főleg társasági, táblás változatait játszották. Az Örs vezér téri Sugár üzletközpontban elindul a délutántól késő éjszakáig tartó, általában 6 percenkénti sorsolással szervezett bingójáték, melyet azonban – többek között a hazánkba is begyűrűző világgazdag­sági válság miatt – hamarosan leáll­í­tanak.

2008, Rekordnyeremény a Hatoslottón.

2008-ban a 38. játékhéten, 28 hét telitalálat mentes időszak után gazdára talál minden idők legnagyobb Hatoslottó nyereménye: 2 958 307 350 forint. A közel hárommilliárd forintos főnyereményt a 11, 18, 26, 42, 43, 45 számokkal vitte el egy szerencsés, aki a héten feladott, szintén rekordnak számító 5,3 millió darab szelvény közül egyen helyesen ikszelt. 

2007, Rubik-sorsjegy ajándékba!

Az Európai Lottótársaságok Szövetsége 2007-es konferenciájának Budapest ad otthont.  A Szerencsejáték Zrt. által szervezett rendezvényen a szakmai ismeretek és a magyaros vendégszeretet mellé Rubik-kockát idéző sorsjegyjátékot kapnak ajándékba a résztvevők. Később 2014 tavaszán, a bűvös kocka megjelenésének negyvenedik évfordulójára, és egyben Rubik Ernő 70. születésnapjára a Rubik Kocka kaparós sorsjegyként is megjelenik a magyar piacon.

2006, Születésnapi sorsjeggyel ünnepel a lottótársaság.

A fennállásának 15. születésnapját ünneplő Szerencsejáték Zrt. jubileumi sorsjegyet vezet be, amely mind a kínált nyerési esélyében, mind főnyereményeiben (háromszor 15 millió forint) minden korábbinál nagyobb jackpotot kínál. A sorsjegy három játéka közül egy Magyarország kedvelt szerencsejátékainak régi logóira és a jubileumát ünneplő vállalat első, három patkót ábrázoló céglogójára épül.

2005, Piacra lép a Puttó!

Puttó fantázianéven az év végén vezeti be az ekkor már zártkörű részvénytársasággá alakult Szerencsejáték Zrt. új gyorsjátékát. A Puttón a nyereményképzés a Kenóban megszokott, előre rögzített fix nyereményszorzókkal történik.  A sorsolás véletlenszám-generátorral két számkészletből történik, míg az első számhalmazban 20 számból 8-at sorsolnak ki, a másodikban 4-ből 1-et. A Puttó igazi varázsának számító, ötpercenként ismétlődő sorsolások ma is sokak kedvencévé teszik ezt a számsorsjátékot!

2004, Megjelennek a havi fix nyereményt kínáló sorsjegyek.

A Szerencsejáték Zrt. által forgalmazott sorsjegyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek: a játéktípus árbevétele majd ötven százalékkal nő az előző évhez képest. A legnagyobb újdonságot a „Havi Fix” és „Havi Fix plusz” sorsjegyek jelentik, melyek az akkor megszokott 5-10 milliós főnyeremények helyett éveken keresztül, folyamatos „járadék” formájában kínálnak luxus életkörülményeket. A Havi Fix sorsjegy például három nyertesnek biztosított havi félmillió forintot öt éven át. Ebben az évben kezdődik meg a vállalat karitatív értékesítő hálózatának kiépítése is. 

2003, Elviszik minden idők legnagyobb Ötöslottó-nyereményét!

2003 novemberében 38 telitalálat nélküli hét után, a főnyeremény meghaladja az ötmilliárd forintot. Egy szerencsés nyertes a 48. játékhéten a 4, 15, 46, 49, 59 számokat megjátszva 5 092 890 758 forinttal lesz gazdagabb, aminél azóta sem volt nagyobb lottónyeremény Magyarországon.

2002, Beindul a lottóturizmus

Az év végére az Ötöslottó főnyereménye már a 2 milliárd 971 millió forintot is meghaladja. Az egyre duzzadó álomnyeremény igazi lottólázat generál Közép-Európában: a szomszédos országokból is beindul a lottóturizmus, szombatonként külföldiek ezrei kelnek át a határokon, hogy lottószelvényt vásároljanak Magyarországon.

2001, Elindul a Luxor sikerszériája

A Luxor számsorsjáték első sorsolására 2001. szeptember 29-én kerül sor. A bingó jellegű játék lényege, hogy minden héten addig sorsolnak a 75-ös számkészletből, amíg a heti sokszázezer játékos valamelyikének minden kiválasztott számát ki nem sorsolják. A Luxor immár 15. születésnapját ünnepli, és most is minden héten legalább egy játékos megüti rajta a főnyereményt!  

2000, Ezredvégi Extra lottó!

Alkalmi lottósorsolással búcsúztatja a XX. századot a Szerencsejáték Rt. Az 500 forintért kínált játék sorsolását 2000. december 31-én tartják, ennek során 14 darab 8 062 324 forintot érő 4 találatos születik. A tárgynyeremény-sorolást is kínáló akcióban 500 darab Westel Domino Maraton csomaggal rendelkező Alcatel mobiltelefon is gazdára talál. 

1999, Itt a Skandináv lottó!

Új hétközi heteslottó-játékot vezet be a Szerencsejáték Rt. Az új játék különlegessége az ikersorsolásban rejlik. A Skandináv fantázianévre hallgató játék szerdánkénti dupla sorsolásán 7 számot sorsolnak ki a 35-ből, egymás után kétszer, és a játék szabályai értelmében egyszer sorsológép, egyszer egy kisorsolt játékos húzza ki a számokat. A játékosok pedig - immár 17 éve - akár mindkét sorsoláson nyerhetnek.

1998, A 20. század legnagyobb Totó-nyereménye

Az év 44. játékhetében egy szerencsés fogadó elvitte a 20. század legnagyobb Totó-nyereményét, egész pontosan 46 655 612 forintot. Ráadásul, ebben az évben a Hatoslottó is csúcsot döntött: egy szerencsés 1998. december 12-én 345 millió 811 ezer 569 forintot nyert. 

1997, Tippmix, új bukmékeri sportfogadás Magyarországon

1997. november 24-én heti egy alkalommal, 120 fogadási eseményt kínálva indul el a Tippmix hazánkban. Az 1996-os olimpia alatt szervezett próbajáték tapasztalatai alapján elindított új sportfogadási játék már a kezdetektől tippelési lehetőséget kínált nemcsak futball-mérkőzésekre, de jégkorong-kupákra, atlétikai versenyekre és Forma 1-es futamokra is. 

1996, Kitör Magyarországon a Kenó-őrület

Az itthon újdonságnak számító számsorsjátékra az első héten 2 millió, a másodikon már 2,5 millió alapfogadást tesznek a magyar játékosok, ezzel a Kenó hónapokon át a Hatoslottó forgalmát is meghaladja. A játék növekvő népszerűségéhez minden bizonnyal hozzájárult (és hozzájárul ma is), hogy a Kenón a szerencsés kedvűek a tétjük egymilliószorosát nyerik, ha a 80 számgolyóból kisorsolt húsz között 10 kiválasztott számuk szerepel. 

1995, Több ezren állnak meg milliókért

1995-ben indítja útjára a Szerencsejáték Rt. az „Álljon meg egy millióért” promócióját, mely hamarosan az egész ország kedvence lesz. A Tv műsorral kísért akcióban a véletlenszerűen kiválasztott járókelők 1 millió forintot nyerhettek, ha volt náluk az adott hétre érvényes lottószelvény. 

1994, A Szerencsejáték Rt. Közép-Európa mintaértékű vállalata

Az 1994. május 31. és június 3. között tartott Közép- és Kelet-európai Lottótársaságok Konferenciájának a Szerencsejáték Rt. volt a házigazdája. A vállalat által akkor már fél éve sikeresen működtetett online és offline gépesített rendszer Európa szerte példaértékűnek számított. 

1993, Elindul a gépesített lottó-totó értékesítés

A Szerencsejáték Rt. által az értékesítés és kiértékelés gépesítésére kiírt pályázaton a világ 11 szállítója indult. Közülük a lottótársaság a legrégebbi múltra visszatekintő, EssNet céggel kötött szerződést. 1993 novemberében közel egy évnyi intenzív fejlesztés után a gépesített rendszer több száz helyen indul el egyszerre az országban.  

1992, Megjelennek az állami szervező első kaparós sorsjegyei

1992-ben a Szerencsejáték Rt. forgalomba hozta első kaparós sorsjegyeit. A 20 forintba kerülő Gyors lutrinál még csak minden ötödik sorsjegyvásárló nyert, de közülük tízen egymillió forintot! Áprilistól a Kéthúszas, majd később a 40 forintba kerülő Kabala és Korona sorsjegyek érkeztek, amelyeknél közel minden negyedik játékos nyert. Akkoriban átlagosan 3-4 havonta jelent meg egy-egy új sorsjegy a nemzeti lottótársaság kínálatában. Napjainkban átlagosan 2 havonta jelentkezünk új sorsjeggyel.

1991, Megalakul a Szerencsejáték Rt.

Az Országos Takarékpénztár keretei között működő Sportfogadási és Lottó Igazgatóságból létrejön egy önálló, állami tulajdonú részvénytársaság, a Szerencsejáték Rt. Az állami szervező hatékony működését az 1991 nyarán megalkotott és hatályba lépő Szerencsejáték-törvény, majd a szintén ez évben megalakult Szerencsejáték Felügyelet is támogatja. Az újonnan alakult lottótársaság első öttalálatosa már a 4. héten megszületett: egy szerencsés játékos 11.767.145 forintos álomnyereményre tett szert!

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheted a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához. További információkat a cookie-k használatáról a „Részletek” gombra kattintva tudhat meg.

Részletek