A Szerencsejáték Zrt. a hazai piacon kizárólagosan szervez sorsolásos játékokat, totalizatőri és bukmékeri fogadásokat. Játékszervezői tevékenységünket budapesti központunk és öt értékesítési régiónk irányításával, kizárólag Magyarországon végezzük, de más lottótársaságokkal együttműködve részt veszünk nemzetközi játékok szervezésében is.  Saját lottózói és vállalakozó partneri hálózatunknak, valamint online platformjainknak köszönhetően az egész országban elérhetőek vagyunk.

Felelős játékszervezőként törvényes szerencsejáték lehetőséget nyújtunk minden 18 év feletti számára. Hozzájárulunk a közkiadások finanszírozásához: az európai normákat követve tiszta játékbevételünk mintegy kétharmadát - adók, díjak, járulékok, osztalék formájában - visszajuttatjuk az állami költségvetésbe a közcélok finanszírozására.

Működésünket 1991. január 1-jén kezdtük meg, így 2016-ban ünnepeltük fennállásunk 25 éves évfordulóját. 2018. augusztus 1. napjától az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter gyakorolja 2022. december 31-ig. Jelenleg több mint 280 saját tulajdonú lottózót üzemeltetünk, ezen felül megváltozott munkaképességű munkatársaink száma összesen 170 fő. Országszerte több mint 4.500 helyen érhető el teljes játékkínálatunk, a csak sorsjegyeket forgalmazó helyekkel együtt pedig több mint 7.500 értékesítési pontot működtetünk.

Büszkék vagyunk

Elsősorban közel 1.600 munkatársunkra, akiknek eredményeinket és sikereinket köszönhetjük. Vállalatunk az elmúlt évek során számos díjat és megtisztelő címet érdemelt ki, melyekre egytől-egyig büszkék vagyunk.

Társaságunk megbecsült tagja az Európai Lottótársaságok Szövetségének (European Lotteries - EL) és a Szerencsejáték Világszövetség (World Lottery Association - WLA) közösségének. Többek között ezek az együttműködések tették lehetővé, hogy 2014-től részesei legyünk a 32 európai lottótársaság által közösen szervezett Eurojackpot játéknak.

A Szerencsejáték Zrt. épülete

 

Olvass bele a történetünkbe

2018, Harmincéves lett a Hatoslottó

Október végén 30 éves lett a Hatoslottó. A kerek évfordulót a Szerencsejáték Zrt. egy óriási Szuperkoncerttel ünnepelte. A Hősök terén a hazai együttes, a Punnany Massif fellépése után a két világsztár, Sting&Shaggy szórakoztatta a több tízezresre gyűlt tömeget.

2017, Megszületett az első hazai Eurojackpot telitalálat!

2017. február 10-én sorsolták ki azt a 7 számot, amellyel valaki Magyarországon minden idők – eddigi – leggazdagabb lottónyertese lett. Nyereménye nettó 5,9 milliárd forint volt.

2016, Tippmix rekordok az EB alatt!

A Tippmix forgalma az EB első teljes hetében 123 százalékkal volt magasabb az EB kezdetét megelőző héthez viszonyítva. A 2016-os EB első teljes hetének forgalma a 2014-es VB legforgalmasabb heténél 59 százalékkal, a 2012-es EB legforgalmasabb heténél pedig 152 százalékkal volt magasabb. A magyar válogatott minden meccsére egyenként több mint 900 ezer fogadás érkezett, a belgák elleni nyolcaddöntős párharc pedig az 1 milliós fogadási számot is átlépte. A találkozót követően szintén rekordnak számító közel 500 millió forint került kifizetésre a magyar fogadóknak.

2015, Már a lottózókban is lehet élő sportfogadást játszani.

2015. augusztus 9-én elindul a megújult Tippmix. Az új informatikai rendszer minden lottóterminállal rendelkező értékesítőhelyen lehetővé teszi az élő sportfogadást, és a játékosokat azóta számos más kényelmi funkcióval is várja Magyarország legismertebb sportfogadása. 

2014, Magyarországra is megérkezik az Eurojackpot.

A 2014-ben hazánkban is elindult közös európai lottójátékban jelenleg 17 európai ország játékosai ikszelnek hétről hétre a legalább tíz-, legfeljebb kilencvenmillió eurós főnyereményért. Elindulása óta százezrek izgulnak itthon is péntek esténként számaikért, hiszen nem véletlenül hirdeti az Eurojackpotot a lottótársaság a határtalan lehetőségek játékaként! 

2013, Elindul a Tippmixpro.

2013. május 21-én elindul a Tippmixpro, a Szerencsejáték Zrt. online sportfogadási oldala. A www.tippmixpro.hu oldalon a legkülönbözőbb sportágak és bajnokságok több ezer eseményére fogadhatnak a hazai játékosok. A Szerencsejáték Zrt. először kínálja élő fogadás lehetőségét a játékosoknak, így már a mérkőzések alatt is folyamatosan lehet tippelni egy-egy sportesemény kimenetelére. 

2012, Hiszünk a szerencsében!

A Szerencsejáték Zrt. 2012 tavaszán új reklámkampányt indít, melyben többek között Gyurta Dániel úszó és Harcsa Veronika énekes jeleníti meg a lottótársaság hitvallását. A pozitív hangvételű hirdetések annyira pozitív fogadtatásra találnak, hogy a Szerencsejáték Zrt. azóta is szlogenjeként tekint a „Hiszünk 
a szerencsében” mottóra. 

2011, Megjelenik az első hazai 50 millió forintos főnyereményt kínáló sorsjegy.

A Buksza néven, 2011. május 6-án bevezetett sorsjegy nem kevesebb, mint 50 millió forintos főnyereményt kínál. Az ezer forintba kerülő kaparós sorsjegy 10 játékmezőn kínál nyerési esélyt a hazai játékosoknak. A bevezetése óta példátlan népszerűségnek örvendő Buksza az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorsjegyének számít. 

2010, Kiérdemli a felelős játékszervezői minősítést a Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. az Európai Lottótársaságok Szövetsége szigorú kritériumainak megfelelve először nyeri el a felelős játékszervezői címet. Később a Lottótársaságok Világszövetsége is a felelős játékszervezőknek adható legmagasabb szintű elismeréssel tünteti ki a vállalatot. A címet háromévente újra és újra elnyeri a Szerencsejáték Zrt.

2009, Újra terembingózhatunk Budapesten

A hazai lottótársaság újra bevezeti a szinte már elfelejtett terembingót Magyarországon, amelynek korábban főleg társasági, táblás változatait játszották. Az Örs vezér téri Sugár üzletközpontban elindul a délutántól késő éjszakáig tartó, általában 6 percenkénti sorsolással szervezett bingójáték, melyet azonban – többek között a hazánkba is begyűrűző világgazdag­sági válság miatt – hamarosan leáll­í­tanak.

2008, Rekordnyeremény a Hatoslottón.

2008-ban a 38. játékhéten, 28 hét telitalálat mentes időszak után gazdára talál minden idők legnagyobb Hatoslottó nyereménye: 2 958 307 350 forint. A közel hárommilliárd forintos főnyereményt a 11, 18, 26, 42, 43, 45 számokkal vitte el egy szerencsés, aki a héten feladott, szintén rekordnak számító 5,3 millió darab szelvény közül egyen helyesen ikszelt. 

2007, Rubik-sorsjegy ajándékba!

Az Európai Lottótársaságok Szövetsége 2007-es konferenciájának Budapest ad otthont.  A Szerencsejáték Zrt. által szervezett rendezvényen a szakmai ismeretek és a magyaros vendégszeretet mellé Rubik-kockát idéző sorsjegyjátékot kapnak ajándékba a résztvevők. Később 2014 tavaszán, a bűvös kocka megjelenésének negyvenedik évfordulójára, és egyben Rubik Ernő 70. születésnapjára a Rubik Kocka kaparós sorsjegyként is megjelenik a magyar piacon.

2006, Születésnapi sorsjeggyel ünnepel a lottótársaság.

A fennállásának 15. születésnapját ünneplő Szerencsejáték Zrt. jubileumi sorsjegyet vezet be, amely mind a kínált nyerési esélyében, mind főnyereményeiben (háromszor 15 millió forint) minden korábbinál nagyobb jackpotot kínál. A sorsjegy három játéka közül egy Magyarország kedvelt szerencsejátékainak régi logóira és a jubileumát ünneplő vállalat első, három patkót ábrázoló céglogójára épül.

2005, Piacra lép a Puttó!

Puttó fantázianéven az év végén vezeti be az ekkor már zártkörű részvénytársasággá alakult Szerencsejáték Zrt. új gyorsjátékát. A Puttón a nyereményképzés a Kenóban megszokott, előre rögzített fix nyereményszorzókkal történik.  A sorsolás véletlenszám-generátorral két számkészletből történik, míg az első számhalmazban 20 számból 8-at sorsolnak ki, a másodikban 4-ből 1-et. A Puttó igazi varázsának számító, ötpercenként ismétlődő sorsolások ma is sokak kedvencévé teszik ezt a számsorsjátékot!

2004, Megjelennek a havi fix nyereményt kínáló sorsjegyek.

A Szerencsejáték Zrt. által forgalmazott sorsjegyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek: a játéktípus árbevétele majd ötven százalékkal nő az előző évhez képest. A legnagyobb újdonságot a „Havi Fix” és „Havi Fix plusz” sorsjegyek jelentik, melyek az akkor megszokott 5-10 milliós főnyeremények helyett éveken keresztül, folyamatos „járadék” formájában kínálnak luxus életkörülményeket. A Havi Fix sorsjegy például három nyertesnek biztosított havi félmillió forintot öt éven át. Ebben az évben kezdődik meg a vállalat karitatív értékesítő hálózatának kiépítése is. 

2003, Elviszik minden idők legnagyobb Ötöslottó-nyereményét!

2003 novemberében 38 telitalálat nélküli hét után, a főnyeremény meghaladja az ötmilliárd forintot. Egy szerencsés nyertes a 48. játékhéten a 4, 15, 46, 49, 59 számokat megjátszva 5 092 890 758 forinttal lesz gazdagabb, aminél azóta sem volt nagyobb lottónyeremény Magyarországon.

2002, Beindul a lottóturizmus

Az év végére az Ötöslottó főnyereménye már a 2 milliárd 971 millió forintot is meghaladja. Az egyre duzzadó álomnyeremény igazi lottólázat generál Közép-Európában: a szomszédos országokból is beindul a lottóturizmus, szombatonként külföldiek ezrei kelnek át a határokon, hogy lottószelvényt vásároljanak Magyarországon.

2001, Elindul a Luxor sikerszériája

A Luxor számsorsjáték első sorsolására 2001. szeptember 29-én kerül sor. A bingó jellegű játék lényege, hogy minden héten addig sorsolnak a 75-ös számkészletből, amíg a heti sokszázezer játékos valamelyikének minden kiválasztott számát ki nem sorsolják. A Luxor immár 15. születésnapját ünnepli, és most is minden héten legalább egy játékos megüti rajta a főnyereményt!  

2000, Ezredvégi Extra lottó!

Alkalmi lottósorsolással búcsúztatja a XX. századot a Szerencsejáték Rt. Az 500 forintért kínált játék sorsolását 2000. december 31-én tartják, ennek során 14 darab 8 062 324 forintot érő 4 találatos születik. A tárgynyeremény-sorolást is kínáló akcióban 500 darab Westel Domino Maraton csomaggal rendelkező Alcatel mobiltelefon is gazdára talál. 

1999, Itt a Skandináv lottó!

Új hétközi heteslottó-játékot vezet be a Szerencsejáték Rt. Az új játék különlegessége az ikersorsolásban rejlik. A Skandináv fantázianévre hallgató játék szerdánkénti dupla sorsolásán 7 számot sorsolnak ki a 35-ből, egymás után kétszer, és a játék szabályai értelmében egyszer sorsológép, egyszer egy kisorsolt játékos húzza ki a számokat. A játékosok pedig - immár 17 éve - akár mindkét sorsoláson nyerhetnek.

1998, A 20. század legnagyobb Totó-nyereménye

Az év 44. játékhetében egy szerencsés fogadó elvitte a 20. század legnagyobb Totó-nyereményét, egész pontosan 46 655 612 forintot. Ráadásul, ebben az évben a Hatoslottó is csúcsot döntött: egy szerencsés 1998. december 12-én 345 millió 811 ezer 569 forintot nyert. 

1997, Tippmix, új bukmékeri sportfogadás Magyarországon

1997. november 24-én heti egy alkalommal, 120 fogadási eseményt kínálva indul el a Tippmix hazánkban. Az 1996-os olimpia alatt szervezett próbajáték tapasztalatai alapján elindított új sportfogadási játék már a kezdetektől tippelési lehetőséget kínált nemcsak futball-mérkőzésekre, de jégkorong-kupákra, atlétikai versenyekre és Forma 1-es futamokra is. 

1996, Kitör Magyarországon a Kenó-őrület

Az itthon újdonságnak számító számsorsjátékra az első héten 2 millió, a másodikon már 2,5 millió alapfogadást tesznek a magyar játékosok, ezzel a Kenó hónapokon át a Hatoslottó forgalmát is meghaladja. A játék növekvő népszerűségéhez minden bizonnyal hozzájárult (és hozzájárul ma is), hogy a Kenón a szerencsés kedvűek a tétjük egymilliószorosát nyerik, ha a 80 számgolyóból kisorsolt húsz között 10 kiválasztott számuk szerepel. 

1995, Több ezren állnak meg milliókért

1995-ben indítja útjára a Szerencsejáték Rt. az „Álljon meg egy millióért” promócióját, mely hamarosan az egész ország kedvence lesz. A Tv műsorral kísért akcióban a véletlenszerűen kiválasztott járókelők 1 millió forintot nyerhettek, ha volt náluk az adott hétre érvényes lottószelvény. 

1994, A Szerencsejáték Rt. Közép-Európa mintaértékű vállalata

Az 1994. május 31. és június 3. között tartott Közép- és Kelet-európai Lottótársaságok Konferenciájának a Szerencsejáték Rt. volt a házigazdája. A vállalat által akkor már fél éve sikeresen működtetett online és offline gépesített rendszer Európa szerte példaértékűnek számított. 

1993, Elindul a gépesített lottó-totó értékesítés

A Szerencsejáték Rt. által az értékesítés és kiértékelés gépesítésére kiírt pályázaton a világ 11 szállítója indult. Közülük a lottótársaság a legrégebbi múltra visszatekintő, EssNet céggel kötött szerződést. 1993 novemberében közel egy évnyi intenzív fejlesztés után a gépesített rendszer több száz helyen indul el egyszerre az országban.  

1992, Megjelennek az állami szervező első kaparós sorsjegyei

1992-ben a Szerencsejáték Rt. forgalomba hozta első kaparós sorsjegyeit. A 20 forintba kerülő Gyors lutrinál még csak minden ötödik sorsjegyvásárló nyert, de közülük tízen egymillió forintot! Áprilistól a Kéthúszas, majd később a 40 forintba kerülő Kabala és Korona sorsjegyek érkeztek, amelyeknél közel minden negyedik játékos nyert. Akkoriban átlagosan 3-4 havonta jelent meg egy-egy új sorsjegy a nemzeti lottótársaság kínálatában. Napjainkban átlagosan 2 havonta jelentkezünk új sorsjeggyel.

1991, Megalakul a Szerencsejáték Rt.

Az Országos Takarékpénztár keretei között működő Sportfogadási és Lottó Igazgatóságból létrejön egy önálló, állami tulajdonú részvénytársaság, a Szerencsejáték Rt. Az állami szervező hatékony működését az 1991 nyarán megalkotott és hatályba lépő Szerencsejáték-törvény, majd a szintén ez évben megalakult Szerencsejáték Felügyelet is támogatja. Az újonnan alakult lottótársaság első öttalálatosa már a 4. héten megszületett: egy szerencsés játékos 11.767.145 forintos álomnyereményre tett szert!

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheted a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulsz a sütik használatához. További információkat a cookie-k használatáról a „Részletek” gombra kattintva tudhat meg.

Részletek